I ove se godine organizirano odlazi na Trokut

23. listopada 2015.
Komentari isključeni
964 Pregleda

Udruga branitelja 151. Samoborske brigade kao i svake godine 29. listopada organizira odlazak na Trokut iznad Novske, gdje se održava komemoracija u spomen na 314 poginula hrvatska branitelja iz 17 postrojbi, koji su izgubili živote na novljanskoj bojišnici ratne jeseni i zime 1991. godine.

Svi zainteresirani koji autobusima žele 29. listopada putovati na Trokut pozivaju se da se prijave u tajništvo Udruge na broj telefona 3364-734 radi rezervacije mjesta. S braniteljima će na Trokut otputovati i učenici Srednje strukovne škole te Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole.

Idućeg dana, i oni nešto mlađi sudjelovat će u obilježavanju ovog značajnog datuma, kroz nastavu u prirodi, kao sat povijesti o Domovinskom ratu. Sudjelujovat će ukupno 430 učenika iz samoborskih osnovnih škola i iz Gimnazije A.G. Matoša. Sat povijesti o bitci za Trokut održat će dr. Jakša Raguž uz svjedočenje dvojice direktnih učesnika, naših branitelja Miljenka Komesa i Franje Horvata.

Ove godine glavni nositelj protokola obilježavanja početka oslobodilačke akcije „Orkan-91“ je Sisačko-moslavačka županija.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.