Za titulu Vinske kraljice konkuriraju i dvije Samoborke

21. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.894 Pregleda

Za titulu Vinske kraljice Zagrebačke županije za 2016. godinu konkuriraju čak dvije Samoborke Lucija Fabek studentica Ekonomskog fakulteta i Paula Franceković studentica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. U konkurenciji su još i studentica Ekonomskog fakulteta Lucija Šember iz Jastrebarskoga , studentica Agronomskog fakulteta Valentina Trcak iz Svetog Ivana Zeline i studentica ekonomije na Veleučilištu “Baltazar” Doris Vincek iz Brdovca. One su nedavno na gospodarstvu „Lagradi“, na Plešivičkoj vinskoj cesti, prošle testiranje.

Nakon pismenoga ispita kojime se provjeravalo znanje opće kulture, eno-gastronomije i kulture stola, pet kandidatkinja odgovaralo je na pitanja članova ocjenjivačkoga suda, kojim je predsjedao zamjenik župana Damir Tomljenović, a potom su pokazale i praktično znanje – odabir, kušanje i komentiranje vina. Ime nove kraljice deveteročlani ocjenjivački sud objavit će naknadno. Dosad je krunu Vinske kraljice Zagrebačke županije nosilo 12 djevojaka, a među njima i Samoborka Kristina Ugrin, pa se nadamo da će titula ponovo doći u Samobor.

Izvor: www.zagrebacka-zupanija.hr

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.