Najnovije
Petero novozaraženih u Samoboru (15. kolovoza 2020. 11:30)
Zatvorena cesta Gabrovica – Koretići (15. kolovoza 2020. 10:44)
Isključenja struje 17. i 18. kolovoza (15. kolovoza 2020. 07:57)
Samobor osvojio Kup NSS (14. kolovoza 2020. 14:50)
Proslava Velike Gospe uz mjere opreza (14. kolovoza 2020. 14:31)
U Samoboru jedan oboljeli više (14. kolovoza 2020. 14:20)
Kožić i Zurovec o gradnji škole u Strmcu (14. kolovoza 2020. 14:16)
Starčevićeva pri kraju (14. kolovoza 2020. 14:13)

Stolnoteniska škola uz “trenere velikog srca”

21. listopada 2015.
Komentari isključeni
2.872 Pregleda

Početku rada nove samoborske sportske škole, ovaj put stolnoteniske, nazočili su danas u podne u novoj dvorani za stolni tenis, uređenoj u prostoru današnjeg Konzuma, a nekadašnjeg Mercatora, predstavnica Hrvatskog paraolimpijskog odbora, naša proslavljena stolnotenisačica, a sada trenerica koja radi s djecom s poteškoćama u razvoju, Mirela Šikoronja te predstavnica Allianza Lana Zeković Melle. Ova tvrtka već treću godinu podupire aktivnost Hrvatskog paraolimpijskog odbora “Treneri velikog srca”. Jedan od tih trenera, Samoborac Viktor Jozić, također je bio na otvorenju škole, kao i gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat i naši uspješni sportaši Ana Lenard i Pavao Jozić.

-Riječ je o drugoj stolnoteniskoj te ukupno sedamnaestoj školi u sklopu ovog projekta, kojim se djeci s teškoćama u razvoju omogućava bavljenje sportom pod stručno educiranim nadzorom i zajedničko treniranje s ostalim sportašima. Time je, uz zdravstvene pogodnosti i socijalizaciju, naglasak stavljen i na senzibiliziranje mladih sportaša spram vršnjaka s posebnim potrebama – rekla je Lana Zeković Melle.

5 (1024 x 768)

Ne bi li sva zainteresirana djeca s poteškoćama u razvoju mogla pristupiti treniranju stolnog tenisa, Allianz će za koji dan u ovu dvoranu dopremiti poseban stol za stolni tenis, prilagođen svim osobama s invaliditetom, od onih u kolicima do svih drugih s motoričkim poteškoćama. Rehabilitacija putem sporta jedan je od najboljih načina očuvanja vitalnosti, na korist vlastitom zdravlju, ali i živitnom zadovoljstvu – rekao je ovom prigodom uspješni samoborski paraolimpijac, stolnotenisač Pavao Jozić.

4 (1024 x 768)

Ova samoborska stolnoteniska škola već sada okuplja dosta mališana s poteškoćama, kao i one koji ih nemaju, i svi zajedno treniraju. Dvorana unutar bivšeg Mercatora ujedno je novi sportski dom za Stolnoteniski klub Samobor i Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje – istaknuo je “trener velikog srca” Viktor Jozić. U ovu dvoranu stane 9 stolova, a našim je samoborskim stolnotenisačima dostupna 24 sata dnevno, čime su se otvorili novi termini za treniranje drugim sportašima u obližnjoj Sportskoj dvorani Samobor.

3 (1024 x 768)

Okupljenima se obratila i trenerica stolnoteniske reprezentacije osoba s invaliditetom Mirela Šikoronja koja se upravo vratila s Europskog prvenstva u Danskoj, gdje su naše stolnotenisačice Sandra Paović, Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile čak dva zlata i jedno srebro. Izrazila je zadovoljstvo projektom “Treneri velikog srca”, koji je usrećio mnogu djecu širom Hrvatske. -Dosadašnja pozitivna iskustva iz otvorenih škola koje su dio ovog projekta te napredak njihovih polaznika ohrabruju nas da gledamo prema naprijed i tražimo nove mogućnosti za sve one koji se žele baviti sportom. Tko zna, možda će baš ovdje stasati budući paraolimpijci koji će nas s ponosom predstavljati u svijetu – zaključila je Šikoronja.

Gradski pročelnik Juro Horvat, koji je pružio podršku projektu Hrvatskog olimpijskog odbora i Allianza, najavio je povećanje kapaciteta sportskih namjena u Samoboru izgradnjom nove sportske dvorane kod Osnovne škole Samobor.

6 (1024 x 768)

Za stolnoteniskim stolom, nakon svečanog proglašenja početka rada stolnoteniske sportske škole, našli su se s reketima u ruci Ana Lenard i Pavao Jozić. Ana je i ovaj put pokazala svoju sportsku svestranost, a Pavao dokazao zašto je u europskom vrhu među sportašima paraolimpijcima.

Prije početka ove današnje male svečanosti u novoj stolnoteniskoj dvorani, kao pravi profesionalac, 50-ak je udaraca s Pavlom Jozićem razmijenio i pročelnik, profesor Juro Horvat, dugogodišnji tajnik Samoborskog sportskog saveza i nekad također svestrani sportaš.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.