Najnovije
Petero novozaraženih u Samoboru (15. kolovoza 2020. 11:30)
Zatvorena cesta Gabrovica – Koretići (15. kolovoza 2020. 10:44)
Isključenja struje 17. i 18. kolovoza (15. kolovoza 2020. 07:57)
Samobor osvojio Kup NSS (14. kolovoza 2020. 14:50)
Proslava Velike Gospe uz mjere opreza (14. kolovoza 2020. 14:31)
U Samoboru jedan oboljeli više (14. kolovoza 2020. 14:20)
Kožić i Zurovec o gradnji škole u Strmcu (14. kolovoza 2020. 14:16)
Starčevićeva pri kraju (14. kolovoza 2020. 14:13)

Na prvom domaćinstvu – 6 gimnastičkih zlata te po 4 srebra i bronce

21. listopada 2015.
Komentari isključeni
3.723 Pregleda

Prvi put u svojoj povijesti Gimnastički klub Samobor bio je domaćin jednog kola Kupa Hrvatske. Minule subote natjecateljice samoborskog kluba ugostile su u Velikoj dvorani Osnovne škole Bogumila Tonija, na svojim spravama, natjecateljice GK Dubrave, Gimnastičke udruge Marijan Zadravec Macan, ZTD-a Hrvatski Sokol i GK Olimpik-gim.

U jakoj konkurenciji pred državno natjecanje ostvarile su sljedeće rezultate:

Ekipno su mlađe kadetkinje C programa osvojile srebro, kadetkinje C programa bile su četvrte, a mlađim je juniorkama C programa pripala bronca.

U pojedinačnoj konkurenciji, u kategoriji juniorke C programa, Karla Garašić bila je prva, a Antea Herger druga.

U kategorijama B programa mlađe kadetkinje i mlađe juniorke bile su zlatne, a kadetkinje brončane.

3 (1024 x 1530)

U pojedinačnoj konkurenciji mlađih kadetkinja B programa Rebecca Kenda osvojila je prvo, Barbara Jelić drugo, a Tara Bartaković treće mjesto. Kod kadetkinja B treća je bila Tia Senjak. U kategoriji mlađih juniorki B drugo mjesto je osvojila Sara Kormoš. U kategoriji juniorki B prva je bila Ema Mihelić, a u seniorkama B Marija Sara Mihelić. U kategoriji mlađih kadetkinja A programa zlatom se okitila Ines Fadiga.

2 (1024 x 685)

Na natjecanju su ih pratile trenerica i vrhovna sutkinja turnira Aida Badić, trenerice Jelena Pađan i Sandra Jurković, a njihovu izvedbu ocjenjivala je naša sutkinja Anamarija Kovačić. Na kraju trećeg turnusa priznanja i nagrade podjelila je tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek.

4 (1024 x 685)

Da bi gosti i natjecatelji osjetili puno gostoprimstvo zaslužni su treneri, roditelji natjecatelja i prijatelji kluba koji su se pobrinuli za odličnu organizaciju natjecanja.

DOMINIK STIER SREBRNI

Svoju gimnatsičku natjecateljsku sezonu proteklog je vikenda završio jedini gimnastičar-natjecatelj GK Samobor, Dominik Stier. U 4. kolu Kupa Hrvatske u muškoj sportskoj gimnastici, u kategoriji juniori D programa, osvojio je drugo mjesto te je na kraju natjecateljske sezone drugi i u ukupnom poretku juniora D programa. Na natjecanju ga je pratila trenerica Aida Badić.

Sandra Mihelić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

 1. Avatar

  NIJE TOČNO, citiram: “Prvi put u svojoj povijesti Gimnastički klub Samobor bio je domaćin jednog kola Kupa Hrvatske.”

  Veseli me svaki napredak i uspjeh GK Samobor, stoga čestitke vježbačicama na uspjehu i Klubu na organiziranom natjecanju.
  No, žalosti me netočnost, neistinitost i nekoreknost bez obzira na to je li ona proistekla iz neznanja (neznanje nikoga ne opravdava), površnosti ili jednostavno želje za isticanjem.
  GK Samobor je osnovan 1996. godine i kao član Hrvtaskog gimnastičkog saveza sudjelovao je u izlučnim natjecanjima Kupa Hrvatske, i redovito se plasirao u završnicu, odnosno na državna prvenstva. Ne jedanput, već redovito, nekoliko sezona, bio je organizator i domaćin po jednog kola Kupa, sve dok nije došlo do oštećenja karika. Dakle, GK Samobor je organizirao kola Kupa Hrvatske, i to ne samo u ženskoj, nego i u muškoj športskoj gimnastici. Sudjelovao je, i sam organizirao natjecanja u četveroboju gradova – Zagreb, Karlovac Rijeka i Samobor.
  U to vrijeme zapaženi vježbači su bili Matija Baron, član kadetske reprezentacije Hrvatske, Antun Beljak, Luka Olivari, Marin Beara, Sanjin Vrzić, Noa Noršić i dr., dok su zapažene djevojčice bile Ines Šoić, Sanda Crnjak, Anja Biondić, Tena Keser i Ana Hržić. Poslije su, među brojnim natjecateljicama, bile i neke koje su i danas u klubu u ulozi trenerica i/ili sutkinja (sestre Kovačić, Kirschenheuter, Živković).
  GK Samobor je bio i organizator državnoga prvenstva uoči svoga 5. rođendana.
  Podaci o tome postoje u arhivi GK Samobor, koju je vrlo pedantno u to doba vodila tajnica i glavna trenerica Nives Krošnjar, nadalje, u svim klubovima regije u kojoj se GK Samobor natjecao te u Hrvatskom gimnastičkom savezu, kao i u Samoborskim novinama. Evidenciju o svim športskim natjecanjima samoborskih kubova i športaša, pa tako i o gimnastičkima, sve članke iz novina sakupljao je u svojoj posebnoj arhivi i dugogodišnji tajnik Samoborskog športskog saveza g. Juro Horvat.
  Sadašnja garnitura Uprave kluba ima šansu napraviti nešto o čemu će, ostvari li to, moći govoriti s ponosom. To je organizacija Završnice Kupa Hrvatske, odnosno državnog prvenstva u športskoj gimnastici uoči 20. godišnjice GK Samobor. Sretno!
  Kristina Kirschenheuter