Foto: Davor Đopar

Talijanski Martarello očarao Samobor!

19. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.110 Pregleda

Talijanski pyro velemajstori iz tvrtke Martarello, koja je utemeljena davne 1921. godine, zasluženo su trijumfirali na ovogodišnjim Danima vatrometa u Samoboru, organiziranim u povodu proslave Dana grada. Svojom vatrometno-glazbenom koreografijom očarali su nekoliko tisuća okupljenih gledatelja na samoboskom stadionu prošle subote, i osvojili najviše glasova.

vatromet 5 (757 x 426)

Ista je vatrometna posada u lipnju ove godine pobijedila na zagrebačkom Festivalu vatrometa održanom na Bundeku, pa su vlasnici tvrtke, braća Ermes i Vincenzo Martarello, sinoć prilikom preuzimanja pobjedničkog pehara, isijavali neskrivenim ponosom i  velikim veseljem. Samobor im se toliko svidio da su obećali ponovo doći, ne samo na Dane vatrometa, nego i turistički, kako bi što bolje upoznali sve ljepote našeg grada.

vatromet 7 (757 x 426)

Inače, obiteljska tvrtka Martarello utemeljena je u malenom istarskom mjestašcu Argua Polesine nedaleko od Rovinja, a danas im je poslovno sjedište u Veroni. Do sada su se u bogatoj vatrometnoj karijeri čak sedam puta okitili titulama prvaka Europe, a tri puta su bili i svjetski prvaci u izvođenju glazbenih vatrometa.

vatromet 8 (757 x 426)

Fotografije njihovog impresivnog, prošlosubotnjeg nastupa u Samoboru snimio je vrsni foto majstor Davor Đopar.

vatromet 10 (757 x 426)

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.