Zlatna misa fra Krunoslava Kašnara

18. listopada 2015.
Komentari isključeni
2.055 Pregleda

Na jutrošnjoj misi u 9 sati i 30 minuta,  u franjevačkoj crkvi u Samoboru, svoju zlatnu misu i 50 godina svećeništva proslavio je dugogodišnji gvardijan samoborskog samostana, fra Kruno Kašnar.

3 (1024 x 768)

Na službi u Samoboru proveo je 12 godina, a prije toga je čak 22 godine službovao u misiji u Beču u Austriji te još ranije u Cerniku.

Rodom je iz Kašine, a za svoje samoborske službe ostavio je dubok trag na duhovnom planu služeći ovdašnjim vjernicima te posebno materijalni, obnavljajući crkvu i samostan kao vrijednu kulturnu baštinu.

S fra Krunom slavili su mnogi svećenici, uz sadašnjeg gvardijana fra Nikolu Vukoju i druge franjevce, i provincijalni ministar Franjevačke provincije svetog Ćirila i Metoda, fra Ilija Vrdoljak, dugogodišnji suradnik fra Krune te samoborski župnik i dekan, Davor Štuljan.

4 (1024 x 768)

Fra Krunoslav Kašnar sada je na službi u Kloštru Ivaniću, zlatomisničko slavlje imao je 1. kolovoza ove godine i u Kašini, a na kraju današnjeg bogoslužja samoborski su ga vjernici, koji pohode franjevačku crkvu, darivali u znak zahvale za ovdašnja dobročinstva.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.