Vina, kotlovina, etno-plac i gljive

17. listopada 2015.
Komentari isključeni
2.106 Pregleda

Program na Trgu kralja Tomislava za 773. rođendan našeg Samobora trebao je početi rano jutros budnicom Gradske glazbe, koja je ovaj put, zbog jake kiše, otkazana. No, kad je prestalo padati, priređena je najprije degustacija bermeta i vina u organizaciji udruga Samoborski bermet i Samoborska vinska cesta.

4 (1024 x 768)

6 (1024 x 768)

U Kleščićevoj ulici potom je otvoren 6. Festival samoborske kotlovine u kojemu je na kraju pobjedničkom proglašena ekipa Grada Samobora “CSI za oče pit” za ovaj prvi dio natjecanja na “kotlovinijadi”. Osim sto “oče pit”, “oče” i dobru kotlovinu spravit. Prepoznao je to i ocjenjivački sud Festivala kotlovine na čelu s Milinkom Perkovićem i dodijelio im prvo mjesto između 14 ekipa mjesnih odbora i gradskih četvrti, uz koje je kotlovinu kuhalo i 5 gastro-ugostiteljskih ekipa. Drugo mjesto pripalo je Petkovom Bregu, a treće Molvicama. Sutra se festival nastavlja s novim kotlovinama za koje su zadužena dobrovoljna vatrogasna društva i druge udruge.

10 (1024 x 768)

9 (1024 x 768)

Udruga Etno-fletno istovremeno je Samoborce sa svojim etno Placom pod cirkvom vratila u nekadašnja vremena kada se uzgajalo, prodavalo i kupovalo samo “domače”.

13 (1024 x 768)

Degustacija vina uz gljivarski kotlić i izložba gljiva u organizaciji Samoborske vinogradarsko-vinarske udruge i Gljivarske udruge Sunčanica iz Samobora, od podneva je priređena ispred popularne Brente. Izložba je potrajala, a uvijek ukusnog gljivarskog kotlića bilo je za sve.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.