Most s imenom Grada Parabiaga

17. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.801 Pregleda

Uvertira u današnju proslavu Dana grada Samobora bilo je jutrošnje svečano otkrivanje natpisne ploče na mostu u Ulici svete Ane, koji je imenovan po talijanskom gradu Parabiagu, s kojim je Samobor preko dobrovoljnih darivatelja krvi povezan još od davne 1966. godine. Bio je to početak plemenite suradnje dvaju gradova koja je izgradila i mnoge mostove prijateljstva između njihovih stanovnika. Za to su zaslužni Gradsko društvo Crvenog križa Samobora i AVIS Parabiago o čemu je ovom prigodom govorio predstavnik AVIS-a Roberto Fornarolli.

3 (1024 x 768)

Gradovi su, pak, 2010. godine potpisali Povelju o partnerstvu i prijateljstvu čime su suradnja i prijateljstvo prošireni. To su potvrdili najprije Parabiago imenujući jednu od ulica u novom dijelu svog grada Ulicom Grada Samobora, a Samobor je sada prijateljima iz Italije uzvratio imenujući ovaj stari most u središtu našeg grada, Mostom Grada Parabiaga.

4 (1024 x 768)

Otkrivajući ploču s njegovim nazivom to su riječima potkrijepili predsjednik samoborskog Gradskog vijeća Vinko Jaklenec i zamjenica gradonačelnika Parabiaga Adriana Nebuloni. Svečanosti su nazočili i drugi predstavnici AVIS-a iz Parabiaga i Gradske organizacije Crvenog križa Samobor te gradski vijećnici Grada Samobora i Samoborska narodna garda.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.