Dodijeljena javna priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama

17. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.765 Pregleda

Povodom Dana grada Samobora danas je u Hotelu Lavica održana svečana sjednica samoborskog Gradskog vijeća. Uz domaćina gradonačelnika Krešu Beljaka, sjednici su nazočili potpredsjednica Gradskog vijeća Maja Gračanin, izaslanik ministarstva branitelja Vinko Kovačič, zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević, potpredsjednik skupštine Zagrebačke županije Mario Vlahović , predstavnici gradova Parabiaga, Pečuha, Velesa, načelnik općine Jelsa, gradonačelnici i načelnici susjednih samoborskih gradova, crkveni velikodostojnici i brojni drugi gosti.

gosti (757 x 565)

Gradonačelnik Krešo Beljak u svom je pozdravnom govoru čestitao svim Dana grada Samobora te istaknuo kako je ponosan što je već sedmu godinu na čelu najdražeg mu grada U Hrvatskoj. Istaknuo je kako su samoborski obrtnici i poduzetnici zaslužni što je Samobor danas prvi grad u Hrvatskoj koji je još prije nekoliko mjeseci izašao iz gospodarske krize, jer prihodi u gradskoj blagajni su za 12% veći u odnosu na proteklu godinu. “To je garancija da će Samobor ostvariti sve zacrtane programe planirane ove ali i iduće godine” – naglasio je gradonačelnik te zahvalio koalicijskim partnerima iz SDP-a i HSS-a, svim suradnicima, posebno svojim zamjenicima Sanji Horvat Iveković i Željku Stanecu, pročelnicima, Komunalcu, ravnateljima sportskih i kulturnih ustanova te ostalima koji rade za dobrobit grada Samobora.

“Vlastitim sredstvima smo obnovili većinu škola i vrtića na području Samobora, uredili smo niz prometnica, uz pomoć Županije dovršena je dogradnja Srednje strukovne škole, gradi se sportska dvorana uz Osnovnu školu Samobor, u tijeku je sanacija odlagališta otpada Trebež, investicija vrijedna preko 100 milijuna kuna i još puno toga. Sve je to ostvareno bez uvođenja prireza i bez povećanja cijena komunalnih usluga” – naglasio je gradonačelnik Beljak te najavio kako će u idućoj godini biti realizirani projekti kao što su Centar za mlade i preseljenje Javne vatrogasne postrojbe u nekadašnju vojarnu Taborec.

” U idućoj ćemo godini povećati davanja za umirovljenike kao i socijalno ugrožene obitelji” – najavio je gradonačelnik.

“Najponosniji sam što smo sami bez ičije pomoći uspjeli sanirati štete od poplava, odrone i klizišta. Izgradili smo propale mostove, sanirali prometnice ali još je posla pred nama” – rekao je gradonačelnik te na kraju sve pozvao da, barem na kratko zaborave na brige i uživaju ovog vikenda u bogatom i raznolikom programu proslave Dana grada.

Sve prisutne je pozdravila i Dan grada čestitala potpredsjednica Gradskog vijeća Maja Gračanin. U svoj se govoru osvrnula na rad Gradskog vijeća koje je u proteklim godinama donijelo niz značajnih odluka za dobrobit svih građana. Rekla je i kako je ponosna što je Samobor jedan od najrazvijenijih, najsigurnijih, najzelenijih i najpoželjniji gradova za život u Hrvatskoj. “U tom ćemo pravcu i dalje raditi” – naglasila je Maja Gračanin.

stahan (757 x 568)

Tradicionalno su na svečanoj sjendnici dodijeljena javna priznanja grada Samobora. Nagrada za životno djelo zaslužno je pripala Želimiru Štahanu, velikom zaljubljeniku u samoborske krajolike i prirodne ljepote koji je najzaslužniji što danas Žumberak i Samoborsko gorje zovemo Parkom prirode.

Nagrade Grada Samobora u 2015. godini zaslužili su Mihael Paar, Brigita Mihina, vatrogasci DVD-a Otok, udruga Etno Fletno i udruga U Duhu S Kristom.

Plakete Grada Samobora ove su godine dobili Eduard Missoni, Josip Mojzeš, Marko Amić, Petar Tomašković, Slavko Šišak, Vlatko Bublić, Evica Vlahović, Mirjana Špoljar, Lovačka udruga Srna i NK Samobor. U ime svih nagrađenih Gradu je zahvalio Želimir Štahan.

DSC00045 (757 x 568)

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su odlični udaraljkaši iz sastava Sudar Percussion na čelu sa skladateljem Matejom Meštrovićem, na klarinetu se predstavio nagrađeni Mihael Paar, a himnu su izvele djevojčice Janja i Lea Novosel.

Svi nazočni na sjednici imali su priliku vidjeti i dva kratka filma. U jednom su predstavljene gradske investicije, a u drugom lik i djelo Želimira Štahana. Svečanosti je uveličala i Samoborska narodna garda, a program svečanosti vodio je Drago Celizić.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.