Odron ceste na Palačniku

16. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.622 Pregleda

Nakon obilnih kiša i svih nevolja i prijetnji od novih poplava, s današnjim danom sve ceste na području Samobora su provozne, pa tako i ona prema Rudama i prema Grdanjcima.

odron2 (1024 x 1019)

Zbog velikog odrona u dužini od oko 25 metara, zatvorena je cesta između Hamora i Gregurić Brega gdje je Komunalac – rekao nam je njegov direktor Ivica Karoglan – pokušao uložiti sve napore da i ta prometnica što prije postane provozna, ali je odron prevelik i bit će potrebna pomoć drugih specijaliziranih tvrtki za ovakve sanacije.

Fotografije odrona: Silvio Rebić

zecji nasip (1024 x 768)

Tijekom jučerašnjeg dana i protekle noći samoborski vatrogasci imali su 17 intervencija, uglavnom na ispumpavanju vode iz podruma stambenih zgrada, garaža i uz ceste i potoke – rekao nam je jutros zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe i gradske vatrogasne zajednice Mladen Žitković. Radilo se i na izgradnji zečjih nasipa, od kojih je najveći, u dužini od oko 350 metara, visok 70 centimetara, napravljen u Grdanjcima uz potok Breganu, čime se spriječilo izlijevanje potoka. Na intervencijama je bilo 40-ak vatrogasaca sa 7 vozila iz Javne vatrogasne postrojbe te dobrovoljnih vatrogasnih društava Grdanjci, Bregana, Samoborski Otok, Vrbovec, Samobor, Rude, Galgovo, Petkov Breg, Pavučnjak i Bobovica. Djelovalo se u koordinaciji s gradskim stožerom za zaštitu i spašavanje te Komunalcem, Odvodnjom Samobor, Vodoprivredom i Hrvatskim vodama, koji su za neke od intervencija posudili svoje strojeve te s građanima ugroženih područja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.