Obilazak komunalnih radova

16. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.365 Pregleda

Današnji gradski obilazak dovršenih komunalnih i društvenih objekata, kao i onih u izgradnji, započeo je jutros na gradilištu trenutačno najveće gradske investicije, nove sportske dvorane kod Osnovne škole Samobor, vrijedne 10-ak milijuna kuna. Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima posljednjih tjedana, radovi se odvijaju prema terminskom i tehnološkom planu – rekao je gradski pročelnik za razvoj grada Mario Anušić.

3 (1024 x 768)

Sljedeći tjedan postavit će se čelična konstrukcija na dosad izgrađenu, a do zime dvorana će biti pod krovom ne bi li se nesmetano mogli nastaviti unutarnji radovi. Dio ih se već i izvodi u budućim sanitarnim prostorijama, svlačionicama i kabinetima za nastavnike, a izgrađen je i spoj, budući grijani hodnik, s postojećom školskom zgradom.

4 (1024 x 768)

Glavni dio izgradnje dvorane trebao bi biti gotov do kraja travnja.

2 (1024 x 768)

Uz gradonačelnika Krešu Beljaka i njegove suradnike, zamjenike, pročelnike i druge stručne djelatnike, u ovom komunalnom obilasku je i dio gradskih vijećnika i predstavnika zainteresiranih tvrtki i drugih gradskih ustanova i institucija.

5 (1024 x 768)

Komunalni obilazak nastavljen je u neki dan otvorenom Fitness parku pokraj Sportske dvorane Samobor. Projekt o kojemu smo već izvijestili, okupljenima je predstavila tajnica Samoborskog sportskog saveza Marijana Radek.

gradna (1024 x 769)

Gradna

Komunalni je obilazak, koji je potrajao sve do poslijepodnevnih sati, nastavljen u gradskim mjesnim odborima i četvrtima Gradna, Medsave, Vrbovec, Farkaševec, Domaslovec, Rakov Potok, Pavučnjak, Galgovo, Drežnik i Gornji kraj-Hamor.

medsave (1024 x 682)

domaslovec (1024 x 682)

Domaslovec

U Gradni je asfaltiran stari otočki put u dužini od 800 metara, u Medsavama je rekonstrirana glavna cesta kroz naselje od oko 1400 metara s raskrižjem, u Vrbovcu je uređeno i asfaltirano oko 160 metara pješačkih staza, u Vrbovcu je izgrađena odvodnja u Odvojku Vrbančić, na području Farkaševca i Vrbovca u tijeku je sanacija Trebeža, u Domaslovcu se rekonstruira 770 metara Skendrovićeva puta, a Rakov Potok je dobio više od 800 metara novih nogostupa.

pavucnjak (1024 x 683)

Pavučnjak

Jedan od većih zahvata zabilježen je u Pavučnjaku, gdje je rekonstrirana Ulica Mokrice s izgradnjom vodoopskrbnog cjevovoda, oborinske odvodnje i nogostupa. U Galgovu se radi na izgradnji pješačke staze i odvodnje u dužini od oko pola kilometra u Bogovićevoj ulici, a u Drežniku je završen nogostup dug 400-tinjak metara. Rekonstruirano je i pola kilometra ceste od Ludviča do Hamora.

hamor (1024 x 682)

Hamor

Postoje, dakako, i ceste, nogostupi te komunalni i društveni objekti koji nisu bili obuhvaćeni ovim obilaskom, a nalaze se u Braslovju, Cerju, Grdanjcima, Kladju, Klakama, Maloj Rakovici, Bregani, Otruševcu, Molvicama, Klokočevcu, Vrhovčaku, Slanom Dolu, Konščici, Gregurić bregu i Stojdragi kao i u gradskim četvrtima Centar, Južno naselje, Cvjetno naselje i Perivoj te Giznik-Anindol.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.