Langice kao Lang

16. listopada 2015.
Komentari isključeni
881 Pregleda

Uz Dan grada povijesni odjel Ogranka Matice hrvatske u Samoboru u suradnji s Gradskom knjižnicom Samobor, organizirao je danas kviz za učenike četvrtih razreda osnovnih škola pod nazivom Koliko poznajem prošlost svoga grada. Četveročlane natjecateljske ekipe došle su iz školed Samobor – 4 kremšnite, škole Bogumila Tonija – Tončeki i škole Milana Langa iz Bregane – Langice. Učenici su pokazali zavidno znanje o prošlosti grada Samobora u zadacima dopunjavanja, utvrđivanja točne i netočne tvrdnje, te zadacima zaokruživanja. Složili su puzzle s prikazom Trga Leopolda Salvatora prema razglednici iz 1903. godine, a zatim su iznenadili znanjem o znamenitim Samoborcima.Na kraju su pokazali vještinu snalaženja na zemljopisnoj karti užeg središta grada. U kvizu su za samo jedan bod pobijedile Langice.

Za sudionike kviza organizatori su pripremili vrijedne nagrade, a kviz je osmislila i vodila Sandra Sinković, voditeljica povijesnog odjela Ogranka Matice hrvatske Samobor.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.