“Vaš dar za pravu stvar”

15. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.034 Pregleda

Hrvatski crveni križ danas provodi 43. po redu sabirnu akciju “Solidarnost na djelu 2015.”, ovaj put pod nazivom “Vaš dar za pravu stvar”, kojim se označava početak jedne velike kampanje. Provedbi akcije priključilo se, kao i uvijek, Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, koje do 17 sati prikuplja odjeću, obuću, hranu, novac i druga materijalna dobra u svojim prostorijama u Krležinoj 5.

No, tko se danas iz bilo kojih razloga nije uspio solidarizirati, svoju pomoć može donijeti u Crveni križ srijedom do kraja kalendarske godine. Prije toga, dobro je nazvati na broj 33 61 681 radi dogovora o vrsti pomoći koja je najpotrebnija. Skladište Crvenog križa prepuno je razne odjeće i obuće s kojom nema kamo jer je slično stanje i na drugim lokacijama gdje se pomoć prikuplja, a potrebno deka, toplih zimskih jakni i čizama.

Za donirani novac aktivisti Crvenog križa uručuju danas građanima novčani bon u obliku označivača stranica. Bon ima oznaku vrijednosti od 5 kuna, pripadajući broj te žig samoborskog Crvenog križa. Svi sudionici akcije imaju jasne i prepoznatljive oznake Crvenog križa.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.