Trenutno stanje na cesti kroz Rude / Foto: Nikol Panaf

Rude ponovno u prometnoj blokadi

15. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.747 Pregleda

Cesta prema Rudama zatvorena je za promet za sva vozila zbog izlijevanja vode na prometnicu uzrokovanog velikim količinama oborina. Isto tako, skraćene su i autobusne linije. Obilazak je preko Palačnika ili preko Cerja. Nadležne službe Hrvatskih voda su na terenu i stalno ispumpavaju vodu.

Do izlijevanja Gradne na cestu došlo je na poznatom mjestu kod obiteljske kuće Cvetković i Kelečić nedaleko škole gdje je vodotok zbog odrona zemlje u korito privremeno riješen, odnosno neriješen dvjema cijevima premalog profila propusnosti. Autobusi Samoborčeka i Autoturista trenutačno voze samo do tzv. “petog kilometra”, pa se do centra Ruda i prema Braslovju nastavlja pješice, a neki to, na vlastitu odgovornost, čine i automobilom.

Iz škole Rude mole roditelje da zbog novonastale situacije dođu čim prije po svoju djecu zbog nemogućnosti organiziranog odvoza djece školskim autobusom.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.