Počela izgradnja rotora u “Južnjaku”

12. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.284 Pregleda

Danas su počeli radovi na izgradnji kružnog prometnog toka na raskrižju Mirnovečke, Svetonedeljske i Ulice kralja Petra Krešimira IV. u Samoboru. Promet će biti zatvoren narednih 45 dana koliko će radovi potrajati. S tim u vezi na snazi je privremena regulacija prometa. Izgradnjom rotora omogućit će se veća propusnost i preglednost raskrižja, a time povećati i sigurnost građana. Građani se mole za strpljenje i razumijevanje za vrijeme izvođenja radova. Radove izvodi zagrebačka tvrtka Davor inženjering.

“Vrijednost radova je oko 500 tisuća kuna. Osim izgradnje rotora u sklopu radova proširiti će se raskrižje te će biti uređen nogostup” – rekao je dogradonačelnik Željko Stanec.

U planu je bilo da se rotor napravi i na samoborskom ipsilonu. “No, došlo je do određenih problema, Grad Samobor je napravio kompletnu prometnu dokumentaciju, no naišli smo na neriješene imovinsko pravne poslove. Projektnu dokumentaciju smo predali Hrvatskim cestama, u čijem je vlasništvu ta prometnica, oni su izgradnju rotora uvrstili u svoj proračun, no do današnjeg dana do izgradnje tog rotora nije došlo” – pojašnjava Željko Stanec dodajući kako se nada da će gradnja rotora početi u idućoj godini.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.