Pet srebrnih medalja i jedna bronca za “profectusovce”

12. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.335 Pregleda

Judo klub Profectus Samobor osvojio je jučer u Podsusedu na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje (sportaše do 16 godina) te mlađe seniore i seniorke (sportaše do 23 godine), ukupno 6 medalja i to 5 srebrnih i 1 brončanu.

lucija - ml. kadetkinje (1024 x 1536)

Lucija Šinkovec (bronca)

U uzrastu mlađih kadeta i mlađih kadetkinja Lorena Štengl i Helena Vuković osvojile su srebrne medalje, a Lucija Šinkovec brončanu. Mia Prelec i Lucja Nakata natjecanje su završile na 5. mjestu, a Marija Lindić na 7. U uzrastu mlađih kadeta Marko Škrapec nije imao svoj dan i natjecanje je završio bez plasmana.

helena - ml. kadetkinje (1024 x 682)

Helena Vuković (srebro)

Medaljašice su svoje medalje pošteno zaslužile, ali moglo je i bolje da suci nisu Helenu Vuković u finalnoj borbi zakinuli za dosuđeni, a potom i poništeni wazari koji bi donio zlatnu medalju. Na žalost, to je bio tek početak problema sa sucima.

U uzrastu mlađih seniora, Marcel Škalec i Dominik Jurković, još uvijek kadeti, uz “blagoslov” sudaca, završavaju natjecanje na 5. mjestu.

lorena - ml. kadetkinje (1024 x 682)

Lorena Štengl (srebro)

Budući da Judo klub Profectus Samobor nema ni djevojaka uzrasta mlađih seniorki, odlučeno je da se one mlađe dokazuju, pa ponovno na tatami izlazi Lorena Štengl u kategoriji do 70 kilograma i u četiri borbe dolazi do srebrne medalje. Helena Vuković u kategoriji do 78 kilograma dokazuje svoju vrijednost i dolazi u borbu za zlatnu medalju s Karlom Prodan, svjetskom kadetskom prvakinjom. Nakon dobro pruženog otpora Helena borbu gubi i osvaja srebrnu medalju.

U kategoriji preko 78 kilograma nastupila je Katarina Lucija Vuković i odmah u prvoj borbi suprotstavlja se Ivani Šutalo, godinama najboljoj hrvatskoj seniorki u toj kategoriji. Katarina vrlo brzo pada na yuko, ali onda uspostavlja ravnotežu. Nekoliko puta Katarina uspješno kontrira, ali suci neshvatljivo ništa ne sude. Na kraju, nakon 4 minute iscrpljujuće borbe, Šutalo pobjeđuje yukom s početka borbe. U nastavku natjecanja Katarina pobjeđuje protivnice iz Zadra, Dubrovnika i Kaštela i osvaja srebrnu medalju.

S tri srebrne medalje, natjecateljice Judo kluba Profectus Samobor postaju ekipne viceprvakinje Hrvatske u uzrastu mlađih seniorki. Prvo mjesto su osvojile natjecateljica splitskih Pujanki.

Vladimir Vuković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.