Uza sprave za vježbanje i pametne klupe

9. listopada 2015.
Komentari isključeni
2.659 Pregleda

U povodu Dana grada Samoborci će dobiti prvi vanjski fitness park. Fitness park Samobor bit će svečano otvoren u ponedjeljak, 12. listopada u podne kod Sportske dvorane Samobor, u Hebrangovoj ulici.

3 (1024 x 768)

Park se – kaže pokretačica te ideje, tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek – prostire na površini od oko 550 četvornih metara, a građani će moći besplatno vježbati na 11 sprava namijenjenih rekreaciji i vježbanju na otvorenim prostorima. Sprave će na otvorenju prvi isprobati najbolji samoborski sportaši Ana Lenard, viceprvakinja Europe u karateu i Filip Turk, jedini hrvatski biciklist koji je nastupio na prvim Europskim olimpijskim igrama.

4 (1024 x 768)

Obrisi Fitness parka pokraj Sportske dvorane Samobor, koji će građanstvu bit dostupan cijeli dan, danas su dopunjeni stalcima za bicikle i trima smart klupama. Klupe su se montirale pod nadzorom mladog izumitelja iz Solina Ivana Mrvoša. Riječ je – kaže Mrvoš – o klupama koje preko ugrađenih ćelija prikupljaju sunčevu svjetlost, a ona se onda prenosi na baterije u njih ugrađene, pa klupe služe i kao rasvjetno tijelo, a na njima su i punjači za elektroničke uređaje, mobitele, tablete i slične naprave.

5 (1024 x 768)

Klupe su i vrlo atraktivne, te još jedan vrhunski primjer dobre iskoristivosti obnovljivih izvora energije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.