U Samoboru obilježen Dan neovisnosti

7. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.216 Pregleda

Sutrašnji Dan neovisnosti jutros je u našem gradu obilježen u Parku domovinske zahvalnosti. Predsjednik samoborskog Gradskog vijeća Branimir Šiljak, u pratnji predstavnika Koordinacije braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata Rozarija Rozge, predsjednice Udruge roditelja poginulih branitelja Samobora i Svete Nedelje, Đurđe Purić i načelnika samoborske policijske postaje Renata Kosa, položili su kod spomenika poginulim samoborskim braniteljima u Domovinskom ratu vijenac i zapalili svijeće u spomen ratnim stradalnicima. Za njima su to učinili članovi obitelji, predstavnici HVIDR-e i ostalih braniteljskih udruga, predstavnici vatrogasaca, političkih stranaka, civilnih udruga i okupljeni građani.

Sve okupljene pozdravila je Đurđa Purić podsjetivši kako je Dan neovisnosti prigoda da se prisjetimo raskidanja svih državno- pravnih veza neovisne Hrvatske s nekadašnjom Jugoslavijom te da se prisjetimo svih heroja Domovinskog rata koji su svoje živote žrtvovali za neovisnost i slobodu Hrvatske. Podsjetila je i na oslobađanje samoborske vojarne što se dogodilo na današnji dan 1991. godine. Nakon neuspjelih trodnevnih pregovora oko predaje tadašnje kasarne JNA, moralo se pristupiti vojnoj akciji ne bi li ova strateški važna vojarna bila uzeta iz ruku Jugoslavenske armije zajedno s nužno potrebnim naoružanjem koje se nalazilo u njoj, a kojim je potom naoružana Hrvatska vojska – rekla je Đurđa Purić te uz čestitke povodom Dana neovisnosti, zahvalila svim okupljenima u Parku domovinske zahvalnosti koji su došli odati počast poginulim braniteljima koji će zauvijek živjeti u našim mislima i srcima.

Protokolarni dio programa vodila je Petra Aralica iz ureda gradonačelnika koja je pročitala imena svih poginulih branitelja s područja Samobora i Svete Nedelje, istaknuvši kako nikada ne smijemo zaboraviti na njihovu žrtvu.
Prigodnu molitvu vodio je samoborski kapelan Josip Čulig.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.