Izložba o Anin – perivoju u 19. stoljeću!

7. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.208 Pregleda

Izložbu fotografija i slika Anin-perivoja, prijepodne je u Samoborskom muzeju, otvorio gradonačelnik Krešo Beljak. Izložba fotografija i slika, koje datiraju iz 19. stoljeća, postavljena je povodom 150. godišnjice osnutka Anin-perivoja, koji je dio zaštićenog područja Park-šume Tepec-Palačnik-Stražnik. Izložba prikazuje Anin-perivoj iz 19, stoljeća očima Nikole Gyuricha i Franje Bahovca. Organizatori ove izložbe su Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, Grad Samobor i udruga “Oživljena povijest Samobora”.

Sve prisutne su pozdravili ravnateljica Ustanove Zeleni prsten Martina Glasnović, ravnatelj Samoborskog muzeja Miroslav Milonjić i predsjednik Udruge “Oživljena povijest Samobora” Damir Domin. Zahvalili su svima koji rade na uređenju tog prekrasnog djela Samobora te najavili da će intenzivno i dalje raditi na uređenju Anin – perivoja.

U sklopu otvorenja izložbe, o povijesti Anin – perivoja, govorio je Milan Žegarac – Peharnik, Zoran Perović je recitirao dio iz poznatog Matoševog eseja nastalog na Anin Perivoju, a Franjo Sina Gluščić je uz gitarističku pratnju Natka Gaberca otpjevao slavnu pjesmu Kraj kapele sv. Ane, koju je Marko Vukasović napisao također šećući Anin perivojem.

Izložba ostaje otvorena do 16. listopada!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.