Grbino svjedočanstvo o Bliskom Istoku

7. listopada 2015.
Komentari isključeni
867 Pregleda

Kako se stvarno živi na Bliskom Istoku, vječitoj temi dnevne svjetske politike, posvjedočio je sinoć u Gradskoj knjižnici Samobor naš sugrađanin, humanitarac i dobrotvorac, Robert Koletić Grba, koji se svojim motorom uputio preko Turske u Siriju i Irak. Nakon tog puta – rekao je – bio je spreman na sve. A kako – opisao je u svojoj Knjizi ceste.

Na slikovitom predavanju prepričao je gotovo svih 11 tisuća kilometara prijeđenih na dva kotača, govorio o druželjubivosti kurdistanskog naroda, svjedočio o svom osobnom iskustvu sa sirijskim zatvorom, pustinjskom načinu života te brojnim opsanim situacijama na koje je nailazio. Sve što je iskusio u brojnim dogodovštinama, i te kako mu je dobro došlo za sva sadašnja i buduća promišljanja o životu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.