SDP se sjetio i starijih Svetonedeljčana

5. listopada 2015.
Komentari isključeni
840 Pregleda

Međunarodni dan starijih osoba obilježen je za vikend i u Svetoj Nedelji. Riječ je o danu koji je 14. prosinca 1990. godine proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda i otada se obilježava diljem svijeta. Cilj mu je naglasiti važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi. Proglašenjem Međunarodnog dana starijih osoba željelo se potaknuti i države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

Tim su povodom i članovi Gradske organizacije SDP-a Svete Nedelje, u subotu na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji dijelili prigodne pakete voća i informativne letke osobama starije životne dobi. Unatoč lošem vremenu, podijelili su se svi pripremljeni pokloni na sreću i iznenađenje svih onih koji su se u tom trenutku zatekli na glavnom svetonedeljsom trgu.

Sanela Mujkić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.