Provedeno osposobljavanje pripadnika Civilne zaštite

5. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.032 Pregleda

Osposobljavanje pripadnika postrojbi Civilne zaštite opće namjene Grada Samobora provedeno je u subotu, 3. listopada, u prostorijama DVD-a Samobor, u organizaciji Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Zagreb, Učilišta vatrogastva zaštite i spašavanja i Grada Samobora.Teorijskim dijelom programa obuhvaćene su dvije tematske cjeline – Civilna zaštita u sustavu zaštite i spašavanja te Taktika i postupci postrojbi civilne zaštite opće namjene u mjerama civilne zaštite.

Praktični dio osposobljavanja proveden je u tri radne točke – izgradnja zečjih nasipa, podizanje šatorskog naselja i nošenje ozlijeđenih iz ruševina. U praktičnom dijelu osposobljavanja sudjelovali su članovi Gradskog društva Crvenog križa i Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora te dobrovoljni vatrogasci.

Nakon provedenog osposobljavanja održana je smotra pripadnika postrojbe civilne zaštite te su uručene potvrde o završenom programu. Osposobljavanje je provedeno u sklopu Programa osposobljavanja postrojbi civilne zaštite opće namjene koje osnivaju jedinice lokalne samouprave koji je kao nositelj osposobljavanja i usavršavanja u sustavu civilne zaštite pripremila Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.