Nastavlja se ciklus klasičnih koncerata u svetonedeljskim crkvama i kapelama

5. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.218 Pregleda

U subotu 3. listopada u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca /Bestovje-Novaki-Rakitje/ koncertom „Cantabo Domino“ nastavljen je „2. ciklus koncerata klasične glazbe po svetonedeljskim crkvama i kapelicama“. Vrsne solistice Aida Vidović Krilanović (mezzosopran) i Tajana Vukelić Peić (harfa) svetonedeljskoj su se publici predstavile izvodeći najpoznatija sakralna djela skladatelja klasične glazbe, kao i djela hrvatskih skladatelja Rudolfa Matza i Đele Jusića, koja nemamo često priliku slušati. Zvuk harfe novost je u svetonedeljskom koncertnom ciklusu pa je nastup ovakvog neuobičajenog dua izazvao oduševljenje brojne publike. Eterični zvuk harfe i topli timbar mezzosoprana, nastali kao amalgam bravuroznih pasaža, dinamičkih promjena i stilski precizne agogike, stvorili su kontemplativnu atmosferu koja je istinsko duhovno obogaćenje.

Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji uz pokroviteljstvo Grada Svete Nedelje, Turističke zajednice grada Svete Nedelje i Zagrebačke županije, a u suradnji sa župom Bl. Alojzija Stepinca vjernoj su publici ovim koncertom nastojali približiti blagdansku atmosferu, kroz ponajbolja ostvarenja sakralne glazbe, obilježivši tako blagdan zaštitnika župe Bl. Alojzija Stepinca.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.