Judo klub „Profectus Samobor“ nastupio u Požegi i Mostaru

5. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.433 Pregleda

U subotu su natjecatelji Judo kluba „Profectus Samobor“ nastupili na dva jaka međunarodna turnira, u Mostaru i Požegi. Ekipa dječaka i djevojčica do 14 godina nastupala je u Mostaru u dvorani na Bijelom brijegu, na 6. po redu turniru „Borsa open“ u organizaciji istoimenog kluba. Turnir je okupio 933 natjecatelja iz 75 klubova iz 16 zemalja.

U-14 Mostar (757 x 426)

Ivan Lindić i Tomislav Domotorffy uspjeli su osvojiti brončane medalje, a Tena Pšeničnjak je morala predati borbu za medalju zbog ozljede, pa je ostala 5. Antonio Hrkec i Diana Sertić ovog su puta ostali bez plasmana.

Mlađi kadeti i kadeti kluba (do 16 godina i do 18 godina) u sklopu priprema za prvenstvo RH, nastupili su na turniru u Požegi u Sportskoj dvorani Grabrik. Turnir u organizaciji Judo kluba „Judokan Požega“ okupio je 338 natjecatelja iz 38 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije, Rumunjske, Bugarske i Grčke. Natjecatelji Judo kluba „Profectus Samobor“ osvojili su 7 medalja i to 4 zlatne, 2 srebrne i 1 brončanu.

Požega (757 x 1346)

U uzrastu kadeta, Marcel Škalec u kategoriji preko 90 kilograma i Dominik Jurković u kategoriji do 73 kilograma, nisu imali težak posao i gotovo bez problema su došli do prvih mjesta i osvojili zlatne medalje.

U uzrastu mlađih kadetkinja preko 70 kilograma nastupile su Lorena Štengl i Helena Vuković. U konkurenciji 5 natjecateljica u borbi svaka sa svakom, nastupila je i aktualna slovenska prvakinja tog uzrasta iz Ptuja. Međutim, Lorena i Helena su bile nezaustavljive i pobijedile sve protivnice ipponima. Međusobna borba je odlučila pobjednicu i ovog puta Helena je osvojila zlatnu medalju, a Lorena srebrnu. Gotovo identična situacija zbila se i u kategoriji do 63 kilograma. Pobijedivši sve protivnice ipponima, članice Profectusa, Mia Prelec i Lucija Šinkovec su u međusobnoj borbi odlučivale pobjednicu. Mia je osvojila zlato, a Lucija srebro.

U kategoriji do 48 kilograma Marija Lindić i Lucija Nakata izgubile su samo po jednu borbu i to od pobjednice kategorije iz Srbije. Lucija je izgubila u polufinalu, pa je u repasažu protiv natjecateljice iz Grčke stigla do brončane medalje, a Marija je nakon pobjeda nad djevojkama iz Zagreba i Slovenije izgubila finalnu borbu.

Marko Škrapec u uzrastu mlađih kadeta u najbrojnijoj kategoriji do 60 kilograma nije imao svoj dan i natjecanje je završio kao 7.

U subotu 10. listopada u Sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu održava se Pojedinačno prvenstvo RH u uzrastima mlađih kadeta i mlađih kadetkinja, te mlađih seniora i mlađih seniorki. Judo klub „Profectus Samobor“ imat će natjecatelje u oba uzrasta i prema trenutnoj formi mogu se i u subotu očekivati dobri rezultati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.