Mladi udaraljkaši oduševili naučenim na Ivana Bilić Marimba Weeku

3. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.121 Pregleda

Samoborska glazbena jesen nastavljena je u petak, 2. listopada, zvukovima marimbe, vibrafona, timpana i ostalih udaraljkaških instrumenata. Naime, na svom završnom koncertu predstavili su se mladi polaznici radionica Ivana Bilić Marimba Weeka. Što su naučili u svakodnevnim praktičnim i teorijskim vježbama te suradnjom s vrsnim glazbenicima među kojima su bili Casey Cangelosi, Claudio i Francesca Santangelo, Nikola Krbanyjevitch, Joby Burgess i članovima SUDAR-a, koji su ujedno i održali svoje recitale na Samoborskoj glazbenoj jeseni, prikazali u gotovo dva i pol satnom programu u samoborskoj kino dvorani.

Na raznolikom repertoraru, što kroz solo nastupe, a što u manjim i većim skupinama, našli su se Eric Sammut i Hombre d’Aout, Keiko Abe i Dream of the Cherry Blossoms, Clair Omar Musser i Etide in C Major, Kazunori Miyake i Chain, Ney Rosaurov Preludij u e-molu, Philip Glassova Japura River, varijacija na Tischmusik, Graham Fitkinov Hook, Wild Rose Ivane Bilić… U odličnoj, mladenački poletnoj atmosferi, polaznici radionica dokazali su kako su im zasluženo pripale diplome koje su organizatori Ivana Bilić Marimba Weeka pripredili za njih na kraju ovogodišnjeg druženja.

Nova prilika za pokazivanje glazbenih vještina mladih udarljkaša na rasporedu je danas, kad će polaznici svoj nastup održati i na Trgu kralja Tomislava u Samoboru. Početak nastupa na otvorenom je točno u podne. Osim nastupa polaznika radionica Marimba Weeka na Trgu kralja Tomislava danas je predviđen i koncert Komornog gudačkog orkestra Slovenske filharmonije i violinistice Tanje Sonc, inače pobjednica Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić 2012. godine, Na programu su Mala barokna studija za gudače Ive Maleca, Schubertov Rondo za violinu i gudače u C–duru, D.438, potom Valse-Scherzo za violinu i gudače u C-duru, op.34 Petra Ijiča Čajkovskog i za kraj Serenada za gudače u E-duru, op.22 Antonina Dvořáka. Koncert u samoborskoj Župnoj crkvi svete Anastazije počinje u 20 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.