Izvještajnom konvencijom SDP potvrdio dosadašnji radni kontinuitet

3. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.099 Pregleda

Gradska organizacija samoborskog SDP-a održala je sinoć izvještajnu konvenciju u dvorani Udruge umirovljenika i raspravila protekli jednogodišnji stranački rad, funkcioniranje gradske vladajuće koalicije te aktivnosti oko predstojećih parlamentarnih izbora. Izabrani su i izaslanici gradskog SDP-a za skorašnju Konvenciju na županijskoj razini.

3 (1024 x 768)

Predsjednica stranke Sanja Horvat Iveković naglasila je da je SDP organiziran po delegatskom principu i da na Konvenciji sudjeluju predstavnici svih ogranaka. Podsjetila je da se ova Konvencija održava nakon one izborne, potkraj 2013. godine, kada je SDP ostao zatečen iznenadnim gubitkom svog dotadašnjeg predsjednika Željka Žarka. -Najviše nas obilježava sudjelovanje u upravljanju Gradom s predsjednikom Gradskog vijeća Branimirom Šiljkom, potpredsjednicom Majom Gračanin i sa mnom kao zamjenicom gradonačelnika – rekla je Sanja Horvat Iveković. -Naša suradnja s koalicijskim partnerom je intenzivna i iznimno demokratska – istaknula je Sanja Horvat Iveković dodavši da se kvalitetni prijedlozi i programi s SDP-ove strane bez poteškoća usuglašavaju i uvrštavaju u gradski proračun. Predsjednica SDP-a posebno je izdvojila Savjet mladih Grada Samobora, koji predano vodi njihova članica Romina Galović, i koji je pronositelj europskih projekata u Gradu Samoboru. Nije zaboravila ni forume mladih, žena i seniora i njihove aktivnosti.

4 (1024 x 768)

-Stalni nam je zadatak i povećanje broja članova stranke te rad s onim biračkim tijelom koje podržava socijaldemokratska načela, a cilj nam je osnivanje ogranaka u svim okolnim naseljima našega grada, koja su slabije pokrivena od gradskih četvrti – istaknula je predsjednica SDP-a.

6 (1024 x 768)

Okupljene SDP-ovce na ovoj Konvenciji pozdravio je i gradonačelnik Krešo Beljak, ujedno predsjednik HSS-a Samobora i HSS-ov potpredsjednik na državnoj razini, izrazivši zadovoljstvo koalicijskom suradnjom s naglašenom vjerom da će se takav dobar rad i suradnja dviju stranaka na lokalnoj razini nastaviti. Zahvalio je koalicijskim partnerima, čelnicima stranke i svim SDP-ovim gradskim vijećnicima na slozi i zajedništvu te doprinosu radu gradske uprave, dodavši da ova koalicija ne troši vrijeme na politička prepucavanja s oporbom već radi u interesu boljeg života svih samoborskih stanovnika.

5 (1024 x 768)

-U vezi s parlamantarnim izborima spominje me se u raznim kontekstima i kombinacija, no, vjerujte, učinit ću sve što je u mojoj moći da se ova koalicija u Samoboru održi jer nam je to svima, bez obzira na različite ideologije, apsolutni prioritet – rekao je Krešo Beljak. Koalicijskim partnerima je još poručio da budu sigurni da i najveći dio samoborskih HSS-ovaca, kojih je podosta, tako razmišlja bez obzira na čistke koje se provode u HSS-u na državnoj razini.

Na kraju Konvencije vodstvo samoborskog SDP-a zatražilo je od članova pojačani angažman na terenu uoči izbora za Hrvatski sabor.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.