“Nagrada Dragica Vrbenski” pripala Joži Prudeusu

30. rujna 2015.
Komentari isključeni
1.653 Pregleda

Samoborski književnik i pjesnik Josip Joža Prudeus dobitnik je ovogodišnje “Nagrade Dragica Vrbenski” na 24. pjesničkom susretu samoborskih stvaralaca “Pri svetem Mihalu”. Njegovu nagrađenu pjesmu “Krotkim korakom” u crkvi Svetog Mihalja interpretirala je sinoć Vanda Bartulica. -Srećom, davno sam počeo pisati, a da sam to učinio tek sada ništa ne bi bilo od nagrade. Posebno me veseli to što je riječ o samoborskoj nagradi – kratak je, zahvaljujući na priznanju, bio Joža Prudeus.

mihal8 (1024 x 768)

mihal4 (1024 x 768)

Između 40-ak pjesnika u užem izboru za nagradu samoborske dobrotvorke Dragice Vrbenski bili su i Ivan Mlačić, Ivan Dujmović i Janka Štahan. Teme ovogodišnjeg susreta, koji je vodila njegova utemeljiteljica Ranka Novosel, bile su “Obitelj” i “Kućni ljubimci”.

mihal9 (1024 x 768)

mihal3 (1024 x 768)

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Matice hrvatske Samobor Gordana Črpića, okupljenim pjesničkim kolegama obratila se matičina počasna predsjednica Ranka Novosel i rekla kako se raduje što je i ove godine mogla biti s njima, a posebno je pohvalila to što se u ovoj maloj kapelici okupio mali pjevački zbor iz franjevačke crkve pod vodstvom Lade Lokmer i dao obol ovoj priredbi.

mihal6 (1024 x 768)

mihal5 (1024 x 768)

I ove je godine organizator susreta “Pri svetem Mihalu”, Ogranak Matice hrvatske Samobor, izdao zbornik odabranih pjesama u kojemu je, nažalost, jedna pjesma izostavljena, a Ranka Novosel se na početku ispričala i zbog jednog plagijata koji se pojavio u lanjskom pjesničkom zborniku.

mihal7 (1024 x 768)

U popratnom glazbenom dijelu pjesničkog recitala, uz pjesmu maloga zbora, svirao je i violinist Ivan Mužanić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.