Počinje sezona grijanja

29. rujna 2015.
Komentari isključeni
1.285 Pregleda

HEP-TOPLINARSTVO od četvrtka, 1. listopada, započinje s uključivanjem grijanja u ogrjevnoj sezoni 2015./2016. u stambenim i poslovnim zgradama u gradovima Zagrebu, Osijeku Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije. Za prebacivanje automatske regulacije grijanja s ljetnog na zimski režim rada u svim toplinskim postanicama potrebna su približno tri dana.

U skladu s Općim uvjetima za isporuku toplinske energije, ogrjevna sezona 2015./2016. službeno je započela 15. rujna razdobljem spremnosti za grijanje. Unutar ovog razdoblja odluku o početku uključivanja grijanja donosi distributer toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti ili kada to od njega pisanim putem zatraži ovlašteni predstavnik suvlasnika zgrade.

S obzirom na dugoročnu vremensku prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda i povećan broj zahtjeva krajnjih kupaca za grijanjem, HEP-TOPLINARSTVO će do početka sljedećeg tjedna uključiti grijanje u svim zgradama spojenim na svoje toplinske sustave, a u kojima su unutranje instalacije spremne za prihvat toplinske energije. U onim zgradama u kojima krajnji kupci još nisu završili radove na ugradnji razdjelnika i termostatskih radijatorskih ventila, grijanje će se uključiti tek nakon što se zaprimi pisani dopis predstavnika suvlasnika da su svi radovi završeni i da je sustav spreman za grijanje.

HEP-TOPLINARSTVO apelira na krajnje kupce koji još provode radove da ih što prije završe, a njihove predstavnike suvlasnika poziva da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi se u svim zgradama moglo uključiti grijanje.

Ogrjevna sezona 2015./2016. završit će u skladu s vremenskim uvjetima, a najkasnije 15. svibnja 2016. godine.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.