PAX-ovci osvojili brojne nagrade na Komedija festu

28. rujna 2015.
Komentari isključeni
814 Pregleda

Pučko amatersko kazalište Samobor vratilo se s brojnim nagradama iz Bjelovara gdje su s predstavom “9 najgorih prekida svih vremena” sudjelovali na petom po redu Komedija festu. Na festivalu su uz samoborsku sudjelovale dramske i kazališne skupine iz Đakova, Đurđevca, Preloga, Slavonskog Broda, Sinja, Slunja i Tuzle, a prema ocijeni prosudbenog povjerenstva predstava “ 9 najgorih prekida svih vremena” ocijenjena je najboljom. Od tri nominacije za najbolju sporednu mušku ulogu dvije su nagrade pripale PAX-ovcim Nikoli Telišmanu i Vjekoslavu Leonardu Prčiću. Predstava je osvojila i nagrade za najbolju scenografiju i kostimografiju za što je zaslužna Lana Predojević te nagradu za najbolju režiju što potpisuje čitava samoborska kazališna ekipa.

Višestruko nagrađivana predstava “9 najgorih prekida svih vremena” do kraja ove godine bit će odigrana još 4 puta. Prva izvedba bit će tijekom proslave Dana Grada, druga tijekom Noći kazalište, a PAX-ovci će s predstavom gostovati i na međunarodnom festivalu u Belom Manastiru te u Gospiću.

Čestitamo PAX-ovcima, a o njihovim planovima, kazalištu PAXIĆI te upisima govorimo u sutrašnjem Ritmu grada, od 17 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.