Štrajka se i u samoborskim školama

25. rujna 2015.
Komentari isključeni
1.334 Pregleda

Sindikat hrvatskih učitelja danas organizira štrajk zaposlenika u obrazovnim ustanovama. Zaposlenici traže povećanje plaća u iznosu od 4%, a štrajku su se odazvali i mnogi učitelji i profesori sa samoborskog područja.

U Osnovnoj školi Samobor dio učitelja štrajka, no nastava se odvija prema planu, jer je za one koji su u štrajku organizirana zamjena.

U školi Bogmila Tonija u štrajku je 85% zaposlenika, pa nastave nema, no djeca koja su došla u školu su zbrinuta. Veliki dio djelatnika Osnovne škole Milana Langa također je u štrajku, a djeca koja su došla u školu također su zbrinuta. Kao i u Bogumilcu produženi boravak i u školi Milana Langa radi redovito, jer su organizirana dežurstva.

U školi u Rudama također je većina učitelja u štrajku s time da se u popodnevnoj smjeni nastava neće održati doznajemo od ravnateljice Kristine Halužan.

Jedina osnovna škola u Samoboru u kojoj se ne štrajka je ona u Svetom Martinu pod Okićem. U školi Mihaela Šiloboda nastava se odvija redovito.

Što se tiče srednjih samoborskih škola situacija je sljedeća. U Gimnaziji Antuna Gustava Matoša svega troje djelatnika je u štrajku, pa se nastava odvija redovito. U Srednjoj strukovnoj školi nastava se odvija djelomično, jer je dio zaposlenika u štrajku, a većina učenika nije došla na nastavu. Slično je i u Ekonomskoj, trgovačkoj i ugostiteljskoj školi. Nastava je organizirana u onoj mjeri u kojoj je to moguće s obzirom da od 49 zaposlenika 25 štrajka. Nastava je organizirana za učenike koji su u školi, a tako će biti i u popodnevnoj smjeni.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.