Josip Šančić treći na Svjetskom veteranskom prvenstvu

25. rujna 2015.
Komentari isključeni
2.026 Pregleda

Od ponedjeljka se u Amsterdamu održavalo veteransko Prvenstvo svijeta u judu gdje se više od 1200 natjecatelja iz cijelog svijeta borilo za mjesto na postolju. I više nego zasluženo dograbio ga je samoborski trener i natjecatelj Josip Šančić iz Judo kluba Samobor.

2 (1024 x 1365)

Jučer, posljednjeg dana prvenstva, Šančić je izašao na tatami u skupini M2 i u kategoriji do 90 kg koja je bila i najbrojnija s čak 34 natjecatelja. U prvoj borbi dana pobijedio je na ipon predstavnika Argentine Duartea, a u drugom kolu predstavnika Španjolske Caraceda polugom na ipon. U četvrtfinalu protiv predstavnika Rusije Pogonetsa pobjeđuje na shido i na taj način ulazi u polufinale. Tamo ga je čekao aktualni prvak svijeta Salmin iz Rusije koji je bio uspješniji i Joža gubi na ipon. U borbi za broncu protiv Bernarda iz Francuske, prvo baca na wazari, a zatim pametnom borbom i taktikom privodi meč kraju. Pobjeđuje na wazari i osvaja 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu za veterane. Čestitamo!

Danijel Zorić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.