Prometna edukacija za osnovnoškolce

23. rujna 2015.
Komentari isključeni
1.449 Pregleda

Grad Samobor podržao je program preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu “Jumicar” koji će se provoditi u samoborskim osnovnim školama. U edukaciji sudjeluju kvalificirani instruktori i djelatnici Policijske postaje Samobor. Edukacija za prvu skupinu učenika održat će se u četvrtak, 24. rujna, u Osnovnoj školi Samobor s početkom u 12:15 sati te u školi u Rudama od 14 sati.

U listopadu će se održati još dvije edukacije i to 1. listopada za učenike OŠ Bogumila Tonija i 19 . listopada za učenike OŠ Mihaela Šiloboda.”

Jumicar” program je sastavljen od multimedijalnog predavanja o prometnim pravilima, ulozi svih sudionika u prometu i poželjnog ponašanja te praktičnog dijela, samostalne vožnje automobilom na prometnom poligonu uz nadzor i asistenciju instruktora.Na kraju edukacije, svaki će učenik dobiti diplomu i kao pravi vozač, vozačku dozvolu.

Program podržavaju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije, Gradski ured za obrazovanje kulturu i sport grada Zagreba i Crveni križ grada Zagreba.„ Djeca su naša budućnost, ali i naša odgovornost. Oni su u prometu najranjiviji i najugroženiji zato im već u ranijoj školskoj dobi moramo omogućiti što djelotvorniju edukaciju i pripremu za sigurno snalaženje na ulici, na nogostupu , na pješačkom prijelazu, na kolniku.“ – poručuju organizatori.

Foto: Jumicar.net

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.