Uz tamburu u jesen

20. rujna 2015.
Komentari isključeni
1.308 Pregleda

Kao i lani, i ove je godine Tamburaška noć, manifestacija koja je u našem gradu zaživjela u osmadesetim godinama prošloga stoljeća, svoje novo izdanje doživjela na Trgu Matice hrvatske ispred Hrvatskog doma. Osim u programu i njegovim sudionicima, razlika je u odnosu na prošlu godinu bila i u terminu održavanja te zabavne večeri, koja je s početka ljeta prebačena na njegov kalendarski kraj.

5 (1024 x 768)

Tamburaška noć okupila je dvjestotinjak poklonika tamburaškog zvuka, otprilike kao i prošle godine, zahvalnu publiku koja prepoznaje i zna cijeniti ovaj glazbeni izričaj. A on je bio raznolik.

6 (1024 x 768)

Program su još za dana otvorili Samoborci, tamburaški sastav koji okuplja nekadašnje “ferdiće” iz prvih generacija koje su muzicirale na tamburama u proslavljenom samoborskom tamburaškom društvu. Za njima je na pozornicu kod kina došla jedna nova generacija mladih glazbenika okupljena u Glazbenom studiju Hriberski iz Svete Nedelje, kojima se pridružio i Vokalni ansambl Domenice.

4 (1024 x 768)

Potom su, pak, scenu preuzele Lipe iz Siska, televizijski poznat vokalni ansambl iz emisije “Do posljednjeg zbora”. Uslijedio je središnji dio večeri, program organizatora i domaćina Tamburaške noći, Tamburaškog orkestra Ferdo Livadić predvođenog dirigenticom Petrom Vojvodić i Vokalnog ansambla Samoborke te solistice Đurđice Pleše Vujica, ujedno i voditeljice programa kao i gosta večeri, glumca, pjevača i zabavljača Vida Baloga.

7 (1024 x 768)

Za kraj program, a prije očekivane kiše, svoj su zabavni tamburaški program, po prvi put u Samoboru, odlično odradile “Garavuše” iz Kutjeva.

8 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.