Noć s migrantima na granici

20. rujna 2015.
Komentari isključeni
1.771 Pregleda

Mnogi stanovnici Bregane, Samobora i drugih naselja u gradu proveli su noć na malom i velikom graničnom prijelazu u Bregani ne bi li nekako olakšali tegobe migrantima koji čekaju na prelazak granice i nastavak svog puta prema zacrtanom cilju u zemljama zapadne i sjeverne Europe. Uz njih su bili i volonteri Crvenog križa iz Samobora i drugih društava ove organizacije kao i župnog Caritasa iz Luga te pomagali s prikupljenim prehrambenim i higijenskim potrepštinama.

1 (1024 x 683)

Tijekom večeri, pa do kasno u noć, migrantske skupine obišao je i samoborski europarlamentarac Davor Stier te se i sam uključio u podjelu pomoći onima kojima je bila potrebna. Kišovito vrijeme i iscrpljenost migranta pokazali su da su im najpotrebniji bili kišobrani, kabanice, čarape i obuća, a od lijekova nešto protiv glavobolje i drugih bolova, proljeva te flasteri i sprejevi za rane.

5 (1024 x 683)

7 (1024 x 683)

Stoga se mole građani koji bi tijekom današnjeg dana mogli pomoći na taj način da sve navedeno donesu na autobusnu stanicu u Bregani – nekadašnje stajalište Samoborčeka – gdje nove skupine samoorganiziranih volontera-humanitaraca nastavljaju dežurati i pomagati ljudima u nevolji.

3 (1024 x 683)

Fotografije: Foto klub Oko Samobora

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Konačno su ih svi počeli zvati ispravno – migranti. a ne izbjeglice (ratne).