Imigrantima pomaže i Caritas župe sv.Ivana Krstitelja

19. rujna 2015.
Komentari isključeni
1.635 Pregleda

Danas se u pomoć izbjeglicama uključio i Caritas župe sv.Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom. Jutros su u prostorijama Župnog pastoralnog centra volonteri Caritasa i župnik Mladen Sinković primili veliku donaciju branitelja udruge ”100 % za Hrvatsku” i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Branitelji predvođeni .Josipom Klemmom i Đurom Glogoškim dopremili su velike količine hrane i higijenskih potrepština koje će volonteri župnog Caritasa kontinuirano prevoziti na štand koji je organiziran na autobusnoj postaji ”Bregana” (zadnja stanica, okretište).
Župni Caritas od danas dežura svakodnevno od 17-19h, pa svi građani mogu donirati potrebnu pomoć i u župi (stara crkva).
Trenutno su najpotrebniji: – odjeća, dječja i muška obuća, kabanice i kišobrani, voda (male bočice), tost/dvopek, riblje konzerve, pileće paštete, grožđice/datulje, dječja hrana u staklenkama (kašice) i formule za miješanje s vodom, suhi keksi, mini sapun, vlažne maramice bez alkohola, gel za dezinfekciju bez alkohola, dječje pelene, higijenski ulošci.
Ujedno se mole svi koji mogu volontirati na štandu na autobusnoj stanici ”Bregana” i pomoći u distribuciji hrane, da se jave gđi MARIJI CVITAŠ (091 525 9554) ili gđi RENATI TELEBAR (098 728 029)
Uključimo se svi jer  u nevolji se čovjek prepoznaje!
Caritas župe sv.Ivana Krstitelja, Lug Samoborski

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.