U potrazi za očuvanjem identiteta

16. rujna 2015.
Komentari isključeni
838 Pregleda

“Hrvatski kulturni identitet u doba globalizacije” bio je naziv prve ovosezonske tribine u sklopu Građanskog utorka u Pučkom otvorenom učilištu, koja je u maloj dvorani pokraj kina sinoć zainteresirala tek 3 slušatelja. Predavačica Tuga Tarle, diplomatkinja i promotorica hrvatske kulture u svijetu, govorila je o tome kako sačuvati i predstavljati svoju autentičnu bit u suvremenom svijetu. Nit vodilja njezina izlaganja bio je postulat o tome kako naučiti poštivati pravo na druga i drugačija mišljenja te kako stvarati, prepoznavati i poticati autentične vrijednosti i temelje države i nacije, izdići se iz stanja samoponižavanja i prevladati postojeće negativne odrednice nacionalnog identiteta.

Paralele je povukla s aktualnom situacijom u zemlji i svijetu, posebice s izbjegličkim egzodusom Sirijaca i drugih naroda, a predavanje je završila kratkim razgovorom s posjetiteljima, podijelivši s njima mišljenja i stavove o hrvatskom identitetu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.