Samobor je lepi varoš – Otruševec

16. rujna 2015.
Komentari isključeni
1.953 Pregleda

U jesenskom nastavku ciklusa emisija o životu i radu u našim mjesnim odborima i gradskim četvrtima, posjetili smo Mjesni odbor Otruševec.

3 (1024 x 768)

O razvoju mjesta razgovarali smo s mladim predsjednikom Mjesnog odbora Igorom Runtasom, koji nam je ujedno bio sugovornik i za priču o mesnom pogonu “Igo Mat”, nositelju zaštićenog županijskog i samoborskog branda – Samoborske salame.

5 (1024 x 768)

Zaštitni znak Otruševca je Grogosova špilja, pa svakako poslušajte svjedočanstvo Josipa Grgosa o tome kako je došlo do njezina otkrivanja i kako jeslučajno  otkrivena jama prerasla u turističku atrakciju cijeloga kraja.

7 (1024 x 768)

Mnogi koji dolaze u Otruševec zalaze u ugostiteljski objekt “Kod špilje” koji oko 25 godina uspješno vodi Stjepan Grgos. O toj oazi kvalitetne prehrane i obilnih porcija prenio nam je svoje viđenje, a osvrnuo se i na povijest svog mjesta, sadašnji život u njemu, Poučnu stazu, staru vapnaru i druge dragocjenosti Otruševca.

2 (1024 x 768)

Plan da u emisiji ugostimo i sad već bivšeg mladomisnika iz tog kraja, vlč. Stjepana Šuflaja, nismo uspjeli realizirati, pa ga ostavljamo za sljedeću prigodu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.