Pozlatili se Ivan Terihaj i Iskra Majsec

13. rujna 2015.
Komentari isključeni
1.464 Pregleda

Zagrebački karate savez organizirao je u subotu u popularnoj zagrebačkoj sportskoj dvorani Kutija šibica 4. po redu međunarodni turnir pod nazivom Zagreb kup koji se svojom kvalitetom i brojem natjecatelja približio vrhu ovakvih sportskih karate događanja u regiji. U Zagreb je pristiglo 645 natjecatelja iz Austrije, BiH, Mađarske, Italije, Crne Gore, Srbije, Slovačke i Hrvatske.

Bio je to drugi po redu turnir na početku nove sezone na kojem su nastupili natjecatelji Karate kluba Samobor koji su u vlo jakoj konkurenciji došli do deset odličja: 2 zlata, 2 srebra i 6 bronci. Najbolji su u Kutiji šibica bili Ivan Terihaj koji je nadmoćno osvojio zlato u konkurenciji borbi učenika do 38 kg te Iskra Majsec koja je dominantno došla do zlata u konkurenciji mlađih učenica u katama. Srebrom se okitila mlađa seniorka Silvija Buzaljko (do 68 kg) te sve bolji Mislav Blažeković (mlađi kadeti do 36 kg ). Brončana odličja su izborili Jan Katanec (kate mlađi učenici), Vid Radulović (borbe mlađi učenici do 38 kg), Magdalena Šuflaj (mlađe kadetkinje do 45 kg), Paula Šogorić (mlađe kadetkinje preko 55 kg) te Dario Szel i Dino Šimunec (oba mlađi kadeti do 41 kg).

Sljedeće subote mlade snage Karate kluba Samobor putuju u Karlovac na tradicionalni međunarodni turnir Karlovac open.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.