Grad Samobor nastavlja sufinancirati prijevozničke pokaze

3. rujna 2015.
Komentari isključeni
1.229 Pregleda

Grad Samobor u svom je proračunu za 2015. godinu osigurao novce za sufinanciranje srednjoškolskih relacijskih pokaznih markica za redovite učenike, polaznike srednjih škola koji imaju prebivalište na području Grada Samobora.

Tako će za sve one koji pohađaju neku od srednjih škola na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije ili Grada Samobora, a kupuju mjesečne markice za više zona, cijena mjesečne markice biti umanjena za 25 posto stvarne cijene. Ostatak iznosa do pune cijene, dakle 75 posto, plaćat će sam korisnik usluge prijevoza na prodajnom mjestu Samoborčeka ili Autoturista prigodom kupnje markice.

Srednjoškolci koji imaju prebivalište na području Grada Samobora, a pohađaju neku od samoborskih srednjih škola i pritom kupuju mjesečne markice za 1. zonu, ostvaruju pravo na umanjenje cijene koštanja mjesečne markice u iznosu od 50 posto stvarne cijene. Preostalu polovicu iznosa prijevozniku plaća sam korisnik prijevoza.

Studentske relacijske karte Grad Samobor sufinancira u iznosu od 100 kuna mjesečno, dok trošak izrade nove putne iskaznice svaki srednjoškolac ili student snosi sam.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.