Uspjeh judašica kluba “Profectus” u Transilvaniji

24. kolovoza 2015.
Komentari isključeni
1.698 Pregleda

Deva, grad u rumunjskoj Transilvaniji, bio je pretposljednja stanica europske juniorske judo sezone. Od petka do nedjelje, 21-23. kolovoza tamo je održano natjecanje koje se boduje za svjetsku rang listu, a okupilo je 196 natjecatelja iz 22 zemlje iz Europe, Afrike i Sjeverne Amerike.

Katarina, Helena, Matija i Lorena

Da Transilvanija nije strašna dokazale su tri članice samoborskog judo kluba „Profectus“ koje su osvojile medalje, Katarina Lucija Vuković i Lorena Štengl zlatne, a Helena Vuković srebrnu!

Za mjesec dana u Austriji će se održati Europsko juniorsko prvenstvo, pa je nastup na posljednjem turnir prije Europskog prvenstva bio logičan potez trenera Matije Frlića u pripremi Katarine Lucije Vuković. Katarina je od početka godine u treningu koji nije prekidala niti tijekom ljeta, a naporni treninzi su se isplatili i Katarina je u kategoriji preko 78 kg do prve zlatne juniorske medalje došla pobjedama ipponima protiv Andree Panea (ROU), Jovane Nikić (MNE) i Nine Jurić (CRO).

S osvojenih 100 bodova Katarina se popela na 13. mjesto svjetske rang liste u kategoriji preko 78 kilograma što je izvrsno za prvu juniorsku sezonu.

Katarina, Helena i Lorena

Ljetne treninge je Katarina odrađivala najčešće sa svojom sestrom Helenom i Lorenom Štengl koje se također nisu štedjele. Za pokazani trud i upornost, Lorena i Helena su nagrađene (jer su tek mlađe kadetkinje) odlaskom na isto ovo natjecanje. Obje su nastupile u kategoriji do 78 kilograma i u međusobnim borbama odlučivale o pobjednici. Lorena Štengl je osvojila zlato, a Helena Vuković srebro.

Vladimir Vuković

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.