Nove prostorije za Jeku i Maticu

14. kolovoza 2015.
Komentari isključeni
1.629 Pregleda

Danas su najstarijim udrugama na području Samobora predane na korištenje nove prostorije. Novi prostor Grad je dodijelio Hrvatskom pjevačkom društvu Jeka koje, nakon 140 godina podstanarstva, napokon ima svoje prostorije za okupljanje, te samoborskom ogranku Matice hrvatske. Prostorije se nalaze na Trgu Matice hrvatske 5, a nakon preseljenja tvrtke Energo Metan javnim su natječajem dodjeljene ovim dvjema udrugama.

Predsjednica Jeke Gordana Naglić istaknula je da je time ostvarena dugogodišnja želja i težnja svih “jekaša” da imaju svoj prostor za rad, koji je, zbog dvije sekcije u kojima djeluju, opsežan i često se znalo dogoditi da se podudaraju u probama. Posebno je zahvalila Vesni i Dubravku Mihalincu koji su im, kao vodstvo Gradske glazbe Samobor, gotovo 15 godina pružali “privremeni” smještaj i time omogućili Jeki da nesmetano radi.

Uime Matice hrvatske ključeve je od predstavnice Grada Samobora Vesne Petrić primio predsjednik ogranka Gordan Črpić, a uime pjevačkog društva Jeka njezina predsjednica Gordana Naglić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.