Odajmo zahvalnost herojima Domovinskog rata

3. kolovoza 2015.
Komentari isključeni
1.121 Pregleda

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Samoboru će se obilježiti sutra odavanjem počasti poginulim braniteljima u Parku domovinske zahvalnosti, pokraj župne crkve sv. Anastazije s početkom u 9 sati.

Sutra će se i cijela Hrvatska na vojnom mimohodu u Zagrebu prisjetiti 5. kolovoza 1995. godine kada je u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja oslobođen grad Knin, zajedno s gotovo 11 tisuća četvornih kilometara okupiranog hrvatskog područja. Uz Bljesak, to je bila ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata.

Zastava, koja se prije 20 godina zavijorila na kninskoj tvrđavi, ostala je simbolom pobjede i slobode koju su svojim domoljubljem, odlučnošću i srčanošću izborili hrabri branitelji naše domovine.

Uz predstavnike grada Samobora, u Parku Domovinske zahvalnosti, vijence će položiti i svijeće upaliti predstavnici Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje, predstavnici ostalih braniteljskih udruga, policije, vatrogasaca, roditelji i rodbina poginulih branitelja te uzvanici i prijatelji Grada Samobora. Prigodnu molitvu predvodit će samoborski župnik i dekan Davor Štuljan.

Pozivaju se građani da se sutra u 9 sati u što većem broju okupe u Parku domovinske zahvalnosti kako bi svi zajedno što dostojnije obilježili ovaj značajan državni praznik te odali zahvalnost herojima koji su svoje živote utkali u samostalnost i neovisnost Lijepe Naše.

 

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.