Tanja Jelinić – trećerangirana hrvatska maturantica

31. srpnja 2015.
Komentari isključeni
2.886 Pregleda

Samoborska maturantica Tanja Jelinić, donedavna učenica Gimnazije Antuna Gustava Matoša, nagrađena je jutros u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta plaketom i tablet-računalom za izniman uspjeh na državnoj maturi. Tanja je, naime, trećerangirana u Hrvatskoj po uspješnosti rješavanja testova A razine na ovogodišnjoj državnoj maturi. Riješila ih je s 96,85-postotnim uspjehom, s tim da je test iz engleskog jezika riješila s 98,67 posto, hrvatskog jezika 96,88 posto i matematike 95 posto.

Ispred Tanje je učenik 15. gimnazije u Zagrebu Ivan Skeledžija s rezultatom 97,71 posto, a drugo je mjesto zauzeo Lovro Marinović iz iste zagrebačke škole čija uspješnost na državnoj maturi iznosi 96.94 posto riješenosti testova.

Uz čestitke Tanji, pohvale i čestitke zaslužuju i njezini gimnazijski profesori-mentori, Tatjana Doračić i Bernarda Gunčić iz hrvatskog jezika i književnosti, Jadranka Kogelman iz matematike i Ines Knežević iz engleskog jezika.

Završivši Osnovnu školu Bogumila Tonija Tanja Jelinić se upisala u samoborsku gimnaziju s odličnim uspjehom i visokom pozicijom na rang listi kandidata za upis u prvi razred. -Iza njezinih osnovnoškolskih i srednjoškolskih ocjena stoji doista predan rad, marljivost, savjesnost, upornost, nenametljivost, pozitivna radoznalost – saznati što više i istražiti što dublje, ali ne tek radi dobre ocjene – zapisao je za Tanju ravnatelj Gimnazije Antuna Gustava Matoša Franjo Bedeničić.

Još jedanput iskrene čestitke Tanji Jelinić na izvanserijskom uspjehu.

 

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.