Mirnovec Pirotehnika izvodi Mega Piromuzički Show u Aziji

31. srpnja 2015.
Komentari isključeni
2.319 Pregleda

Mirnovec Pirotehnika ovoga vikenda sudjeluje na jednom od najvećih festivala vatrometa u Aziji, koji je jučer započeo u južnokorejskom gradu Pohangu i traje do nedjelje. Naši vatrometni velemajstori, koji na ovom svjetskom okupljanju ponajboljih vatrometnih velesila, predstavljaju našu državu, svoj će polusatni Mega Piromuzički Show ispucati sutra, u subotu, 1. kolovoza.

2 (1024 x 574)

Roba je iz Hrvatske u kontejneru teškom 20 tona za Aziju krenula još prije 2 mjeseca, a u ovom vatrometu ispucat će se više od 10 tisuća projektila raznih kalibara i vrsta. Vatromet će biti potpuno kompjutorski upravljan, kontroliran radio modemima na daljinu i u potpunosti sinkroniziran s glazbom. Priprema koreografije u Hrvatskoj trajala je 2 tjedna i na njoj je radilo 10 ljudi, a za još jedno vrhunsko vatrometno ostvarenje u Koreji će se punih 5 dana brinuti 27 zaposlenika i suradnika Pirotehnike Mirnovec.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.