Country Strike putuje u Texas

28. srpnja 2015.
Komentari isključeni
2.858 Pregleda

Zagrebački band Country Strike, u kojemu kao gitarist svira i Galgovčan Robert Bašić, putuje sutra u Sjedinjene Američke Države na kratku turneju i to kao jedini hrvatski predstavnik na jednom country festivalu, a sve na poziv organizatora. Robert i njegovi Country strike bili su predgrupa kada je u Zagrebu nastupao svjetski poznat Country izvođač Dale Watson.

2 (1024 x 379)

No, zanimljivost ove priče nije samo u tome da s bandom putuje naš domaći dečko iz Galgova, već i to što se Robert preko svog registriranog obrta bavi izradom i popravkom električnih žičanih instrumenata. Ovaj student FER-a, gitare izrađuje i za domaće i za inozemne bendove. A njegova bas gitara bila je i glavna nagrada na jednom međunarodnom natjecanju basista. -Ovo je moj model basa – nazvan Bass Master. Znači to je bas kakav još nigdje ne postoji – ističe Robert Bašić. Time je svoj hobi pretvorio i u dobar posao u kojemu uživa, a potvrđuje i svoj višestruki talent.

Robert je i član pratećeg banda samoborskih Singrlica te još jednog samoborskog banda – Kontrole zvuka za koji je sam proizveo sve četiri gitare.

Više o Country Strike-u, Robertu, turneji, gitarama……donosimo danas u 17 sati u Ritmu grada na 93 MHz.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.