2,4 milijuna kuna poduzetnicima s područja Zagrebačke županije

27. srpnja 2015.
Komentari isključeni
1.076 Pregleda

Temeljem provedenog javnog natječaja, Zagrebačka županija dodijelit će poduzetnicima sa svog područja bespovratno 2,4 milijuna kuna za povećanje konkurentnosti.

Od spomenutog iznosa 2 milijuna kuna dodijelit će se za 30 poduzetnika i to za povećanje konkurentnosti za proizvodne djelatnosti, dok će se 400.000 kuna dodijeliti za 10 korisnika za povećanje konkurentnosti za neproizvodne djelatnosti.

Na natječaj u kategoriji proizvodnih djelatnosti javilo se 66 poduzetnika, od kojih je 56 ispunilo uvjete natječaja, a sredstva će se dodijeliti za njih 30 koji su temeljem natječaja ostvarili najveći broj bodova.

U kategoriji neproizvodnih djelatnosti stiglo je 50 prijava od kojih njih 41 zadovoljava uvjete natječaja, a sredstva će se dodijeliti za 10 poduzetnika s najviše bodova.

Inače, Upravni odjel za gospodarstvo Zagrebačke županije bodove je dodjeljivao na temelju kriterija poslovnih rezultata, operativnog kapaciteta, relevantnosti, isplativosti proračuna projekta te dodatne bodove za nositelje uvjerenja o tradicijskom ili umjetničkom obrtu i bodove temeljem vlasništva i indeksa razvijenosti jedinice lokalne samouprave.

Natječaj za prijavu spomenutih projekata provodio se od 1. travnja do 20. svibnja 2015. godine.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.