Županijska pomoć za ruralni razvoj

24. srpnja 2015.
Komentari isključeni
853 Pregleda

Temeljem javnog poziva, Zagrebačka županija dodijelit će gradovima i općinama sa svog područja 3 milijuna i 225 tisuća kuna za ruralni razvoj. Javni poziv za dodjelu kapitalnih pomoći za ovu namjenu otvoren je do 15. studenog ili do utroška sredstava, a jedinicama lokalne samouprave na raspolaganju je još 775 tisuća kuna od ukupno osiguranih 4 milijuna.

Inače, mjerama ruralnog razvoja sufinanciraju se projekti izgradnje ili rekonstrukcije nerazvrstanih cesta te adaptacija, sanacija i opremanje društvenih domova i područnih škola. U obzir dolaze i građenje, rekonstrukcija, adaptacija, sanacija i opremanje infrastrukturnih objekata na ruralnom području.

Prijave mogu podnijeti gradovi i općine s područja Županije koji su u svojim razvojnim programima, planovima i proračunu za 2015. godinu planirali sredstva za financiranje ovih projekata.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrazac nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr.

(foto: savjetodavna.hr)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.