Hulku na čast i slavu

17. srpnja 2015.
Komentari isključeni
1.157 Pregleda

Na Svetonedeljskom groblju jučer je održana komemoracija tragično preminulom zapovjedniku i predsjedniku Udruge Topnika 1. Gradijske brigade “Tigrovi“ Damiru Pavliću Hulku, koji je preminuo 16. srpnja 2013. godine.
Damir Pavlić Hulk legendarnim se Tigrovima pridružuje u srpnju 1991. braneći Banovinu i Zapadnu Slavoniju, a tijekom rata nastavlja borbe na južnom bojištu, te u rujnu 1992. godine preuzima zapovjedništvo nad topničkom bitnicom u 1. pješačkoj bojni. Sa svojim topnicima sudjeluje u brojnim borbenim i oslobodilačkim akcijama, a tijekom jedne od njih u kolovozu 1995. teško je ozlijedio kralježnicu. Predsjednik Hrvatske dr. Franjo Tuđman odlikovao ga je Redom Kneza Domagoja s ogrlicom, Redom hrvatskog pletera, Spomenicom domovinskog rata 1990.-’92, Spomenicom domovinske zahvalnosti, medaljom “Ljeto-95”, te medaljom “Oluja”. Umirovljen je 1996. godine kao časnik hrvatske vojske.

hulk2 (1024 x 972)

Drugu po redu komemoraciju organizirala je Udruga Topnika 1. gardijske brigade “Tigrovi“ i HVIDRA Samobora i Svete Nedelje. Nakon okupljana, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na grobu Damira Pavlića Hulka. Uime Grada Svete Nedelje vijenac je položio zamjenik gradonačelnika Damir Halužan, a uime Gradskog vijeća nhjegovi članovi Marijan Habljak, ujedno predsjednik HVIDRE Samobora i Svete Nedelje, te Josip Jakopač, ujedno i predsjednik Udruge umirovljenika Zagrebačke županije i Grada Svete Nedelje. Služena je i kratka misa.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.