Ljetni radovi na cestama

15. srpnja 2015.
Komentari isključeni
1.382 Pregleda

Ovaj je tjedan, napokon, počela i sanacija najoštećenijih dijelova Ulice grada Wirgesa, “betonke”, između križanja s Gajevom i Zagrebačkom ulicom. Riječ je o redovitom održavanju te prometnice koja je u nadležnosti države, jer je tako kategorizirana. Za Hrvatske ceste sanaciju izvode Županijske ceste.

Grad Samobor od vlasnika te ceste, a to je država, inzistira i na tome da se dionica te vrlo prometne ceste temeljito rekonstruira. Vozačima skrećemo pozornost na mogućnost povremenih kratkih zastoja na tom dijelu “betonke” zbog asfaltiranja koje bi do kraja tjedna trebalo biti završeno. 

betonka 1

U završnoj fazi su i radovi na uređenju prometnice koja povezuje naselje Vrbovec Samoborski i Medsave.

medsave6

Osim same prometnice, radovi obuhvaćaju i izgradnju novog rotora, autobusnih stanica, nogostupa, izradu horizontalne i vertikalne prometne signalizacije te su izvedeni priključci na sustav odvodnje.

medsave1

Na području grada traju i radovi na obnovi horizontalne prometne signalizacije. Trenutno se obnavljaju srednje i zaustavne linije, oznake smjera i pješački prijelazi. Radove izvodi Komunalac.

1 (1024 x 712)

 

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.