Najnovije

Singrlice predstavljaju novi singl i spot ‘Kiša’

9. srpnja 2015.
Komentari isključeni
2.092 Pregleda

Ženski vokalni ansambl Singrlice, dobitnice Porina za najbolji album etno glazbe, snimile su spot za novi singl ‘Kiša’ s kojim najavljuju treći studijski album. Album izlazi na jesen pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records, a glazbeni producent i aranžer albuma je saksofonist i skladatelj Igor Geržina.

Da su tradicionalna glazba i moderni aranžmani u ruhu smooth jazza i funka zanimljiva kombinacija, potvrđuje i nova suradnja na hrvatskoj glazbenoj sceni. Poznati hrvatski saksofonist i skladatelj Igor Geržina i ženski vokalni ansambl Singrlice započeli su suradnju u sklopu koje je upravo izašao najavni singl, a radi se o modernoj obradi poznate tradicionalne pjesme ‘Kiša’.

singrlice 3

‘Pjevajuće grlice’, kako ih od milja zovu, novim glazbenim projektom žele približiti tradicionalnu hrvatsku glazbu i folklornu baštinu široj publici, a da interes postoji dokazali su i nedugo rasprodani koncerti ‘Nizvodno od izvora’ koje su Singrlice održale u Karlovcu i Zagrebu.

Spoj smooth jazza i funka uz suvremenu produkciju s jedne, i tradicionalnih pjesmama s druge strane, zasigurno će donijeti pravo osvježenje na našoj glazbenoj sceni.

Pjesma ‘Kiša’ već polako zauzima radijski eter, a Singrlice uz singl predstavljaju i videospot koji je snimljen na neobičnoj lokaciji jednog reciklažnog dvorišta u Zagrebu. Režiju potpisuje Goran Kovačić, a osim Singrlica u spotu se pojavljuje i poznati radijski voditelj i urednik, Frano Ridjan.

Dok s nestrpljenjem čekamo novi album Singrlica, uzmite predah i osvježite se uz ‘Kišu’:

https://www.youtube.com/watch?v=qigOBasQ8Is&feature=youtu.be

Privukla ih je ideja o povezivanju današnje glazbe s tradicijskim folklornim pjesmama s ciljem pronalaženja puta do većeg dijela slušateljstva.

singrlice 2

(Foto: Elvis Kosina)

Umjetnička organizacija Singrlice osnovana je 2006. godine te okuplja djevojke s dugogodišnjim iskustvom iz raznih folklornih društava. Privukla ih je ideja o povezivanju današnje glazbe s tradicijskim folklornim pjesmama s ciljem pronalaženja puta do većeg dijela slušateljstva. Ljubav prema folkloru, djevojke su okrunile kolekcijom napjeva, uglavnom kajkavskog područja, poštujući izvornost i bogatstvo pjesme, a istovremeno ih odjenule u novo ruho suvremenih aranžmana.

Singrlice su do sada objavile albume „Singrlice“ (Aquarius Records 2008.) za koji su 2009. godine nominirane za prestižnu diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg etno albuma te album „Made in tradicija“ (Aquarius Records 2010.) za koji su 2011. godine i osvojile Porin za najbolji etno album godine.

Singrlice redovito surađuju s najeminentnijim glazbenicima naše estrade od kojih su mnogi gostovali na dosadašnjim albumima. Voditelj ansambla je iskusni glazbeni pedagog Tomislav Jozić koji uspješno vodi zbor već devet godina.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.